Ποιότητα και Πιστοποιήσεις

Προσήλωση στην ποιότητα

Το Ελαιόλαδο έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ένα από τα πιο υγιεινά και πιο θρεπτικά προϊόντα λόγω των ευεργετικών χαρακτηριστικών που περιέχει. Ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε, το ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης, στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, στο σωστό μεταβολισμό των διαβητικών, ακόμα και στην αναζωογόνηση του δέρματος και την πρόληψη κατά της δερματικής γήρανσης.

Παρόλο που παγκοσμίως αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τη χρήση του ελαιόλαδου και τις ευεργετικές ιδιότητές του, λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά είναι ενήμεροι ότι πίσω από το ελαιόλαδο υπάρχει μια περίπλοκη διαδικασία σε κάθε στάδιο παραγωγής του. Στην Karpea υπάρχει μια επιστημονική ομάδα έμπειρων ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούν στενά όλη διαδικασία παραγωγής, από την επιλογή των καλύτερων καρπών έως την τυποποίηση και την αποθήκευση των τελικών προϊόντων.

Πρωταρχικός σκοπός της Karpea είναι η ανάπτυξη καινοτομικών μεθόδων παραγωγής δίνοντας έμφαση στην ποικιλία της ελιάς και στο στάδιο ωρίμανσής της. Οι δύο αυτοί παράγοντες είναι και αυτοί που καθορίζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου καθώς και όλων των προϊόντων που βασίζονται σε αυτό. Ελαιόλαδο από διαφορετική ποικιλία ελιάς δίνει διαφορετικό άρωμα και διαφορετική γεύση.

Πιστοποιήσεις

Η Karpea έχει θεσπίσει και τηρεί χωρίς παρέκκλιση πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας.Έχουμε χτίσει μακροχρόνιες σχέσεις με συγκεκριμένους παραγωγούς, ώστε να διασφαλίζεται η σταθερά υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου και των ελαιών μας, η οποία ελέγχεται και πιστοποιείται συστηματικά μέσω συνεχών οργανοληπτικών και εργαστηριακών αναλύσεων σε πιστοποιημένα εργαστήρια.

Η εταιρία λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα BRC, IFS, SEDEX, και κατέχει όλες τις πιστοποιήσεις για προϊόντα Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε., καθώς και για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Επιπλέον όλα τα προϊόντα μας φέρουν πιστοποίηση ΚΟSHER.

Scroll to Top