Φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Karpea

Η Καρπέα, όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε πραγματικά φρέσκο ελαιόλαδο, με μία περιορισμένη έκδοση ενός νέου προϊόντος. Πρόκειται για το «Φρέσκο» Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Karpea.

Το «Φρέσκο» Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Karpea είναι το πρώτο λάδι της φετινής ελαιοκομικής σεζόν 2017-2018. Προέρχεται από ελιές που συλλέγονται και ελαιοποιούνται νωρίς, όταν η ωρίμανσή τους δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Είναι επίσης γνωστό και ως «πρωτόλαδο».

Το «φρέσκο» ελαιόλαδο έχει λαμπερό πράσινο χρώμα που οφείλεται στις χλωροφύλλες του πράσινου ελαιοκάρπου, οι οποίες του προσδίδουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ασφαλώς, το «φρέσκο» ελαιόλαδο διαφέρει στην γεύση από το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς είναι χαρακτηριστικά πικρό και κάπως πικάντικο με έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς. Διατηρεί δε, για λίγους μήνες τις ιδιότητες του, γι’ αυτό και δεν είναι διαθέσιμο όλο τον χρόνο. Τα εντονότερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά είναι φανερά κατά τους πρώτους μήνες από την παραγωγή του, διότι όσο περνάει ο χρόνος το «φρέσκο» ελαιόλαδο «ηρεμεί» – όπως λένε, διατηρώντας ωστόσο τα θρεπτικά συστατικά του.

Eίναι ιδανικό για όλες τις χρήσεις, αλλά κυρίως για κατανάλωση σε «ωμή» μορφή, π.χ σε σαλάτες, λαχανικά, αλλά και οποιοδήποτε πιάτο.

Μπορείτε να το βρείτε στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, σε μεταλλική συσκευασία 4 λίτρων.  Μόνο βιαστείτε, διότι η παραγωγή του είναι περιορισμένη και η διάθεση του θα διαρκέσει για λίγο καιρό ακόμα!

Μοίρασε το

Scroll to Top