Πορτοκαλόπιτα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο KARPEA Gourmet πορτοκάλι και κανέλα

20'

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

4'

ΜΕΡΙΔΕΣ

Υλικά για ένα ταψί διάμετρου 25cm

  • 200ml ελαιόλαδο Karpea Gourmet πορτοκάλι
  • 300ml χυμό πορτοκάλι
  • 100ml νερό
  • 50ml ξύδι
  • 600gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200gr ζάχαρη άχνη
  • 2gr γαρύφαλλο τριμμένη
  • 10gr σόδα μαγειρική
  • 10gr ξύσμα από δύο ποτροκάλια

Εκτέλεση

  1. Σε κοίλο σκεύος αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο Karpea Gourmet πορτοκάλι, τον χυμό, το νερό  και το ξίδι.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος, αναμειγνύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την ζάχαρη, την σόδα, το  μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο, το ξύσμα  και την κανέλλα και τα περνάμε στο κοίλο σκεύος με τα υγρά υλικά.
  3. Ανακατεύουμε  για να ενσωματωθούν όλα τα  υλικά και να  επιτύχουμε την ομογενοποίηση.
  4. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο Karpea Gourmet πορτοκάλι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  5. Περνάμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε  σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 160°C  για  60-70 λεπτά.
  6. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο το γλυκό, αν βυθίσουμε την λάμα ενός μαχαιριού και βγει στεγνό, τότε η πίτα είναι έτοιμη.
  7. Την αφαιρούμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει την κόβουμε στα τεμάχια που θέλουμε.

Μοίρασε το

Scroll to Top